Maak kennis met Syl!

Hallo mooi mens! Mijn naam is Sylvana, ik ben dus Syl, de oprichter van SylSoulFood, en ik spoor jou aan om in jouw eigen pad van bewustwording te laten stappen op het gebied van Voeding voor Body, Mind & Soul.
In mijn praktijk inspireer ik je om bewust veranderingen in je gedachten en handelen in gang te zetten. Het herkennen van signalen die jouw lichaam afgeeft, is de enige manier hoe het lichaam kan communiceren en helpt gegarandeerd wanneer je vastzit in je denken, stress gerelateerde klachten ervaart of in een dip zit.

Een van mijn grootste passies in het leven is FOOD en alles wat daarmee te maken heeft. Food is voor mij meer dan alleen eten, het is alles wat we tot ons nemen; zowel voor de body, mind & soul.

Mijn verhaal

Mijn reis naar Bewustwording van Voeding begon al toen ik nog klein was. De keuken was voor mij een ruimte waar geuren, kleuren, smaken, vuur, stoom, vlees, vis, kruiden en specerijen de hoofdrol speelden. Jaren later werd ik persoonlijk geconfronteerd met het begrip voedingsbeperking binnen mijn gezin. Hierdoor ben ik anders naar voeding gaan kijken en verdiepte ik mij in de authentieke (Indonesische) kooktechnieken, kruiden, specerijen, wilde planten en familierecepten. Dit leidde tot het verlangen om de impact van voeding op ons welzijn te begrijpen. Jarenlange ervaring en studies ontdekte ik de kracht van bewuste voedingskeuzes om behalve onze fysieke gezondheid te verbeteren, maar ook de impact ervan op onze geest en ziel te voeden.

Mijn overtuiging

In de moderne wereld waarin we leven, spelen tijd en geld een belangrijke rol. Hierdoor is voeding ondergeschikt geraakt. Was jagen, voedsel verzamelen een dagelijkse bezigheid van de mens, tegenwoordig is alles te koop. Voedsel bereiden wordt zelfs als tijdrovend ervaren. De voedselketen is geheel gericht op het gemak van de consument. Het gemak van uit eten gaan en kant-en-klare gerechten bestellen en aan huis bezorgen is niet meer weg te denken. Wie nog wel thuis kookt, kan rekenen op (om tijdrovende redenen) de benodigde ingrediënten voor gerechten die al klaar voor gebruik zijn gemaakt: in poeder-, tablet- of pastavorm. Hierdoor zijn de oude recepturen, kooktechnieken, bereidingstijden en houdbaarheid allemaal veranderd, wat veel invloed heeft op zowel het lichamelijke als geestelijk welzijn.

De media over mij:

Ongezonde leefstijl

De authenticiteit van gerechten zijn gestandaardiseerd. Bovendien wordt de consument het nog gemakkelijker gemaakt omdat er zelfs pakketten worden verkocht waar de smaakmakers en ingrediënten bijeen zijn gebracht. Dit leidt tot het verdwijnen van authentieke recepturen evenals de onwetendheid van producten en bereidingen. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot leefstijlziektes: aandoeningen die (deels) worden veroorzaakt door de manier waarop wij leven en eten. Denk hierbij aan overgewicht (obesitas), diabetes 2, voedselintolerantie, kanker, hart- en vaatziekten etc. We leven tegenwoordig in tijden van overvloed. Ongezond eten is overal, we slapen minder maar werken meer dan ooit en hebben (daardoor) chronische stress. Ons lichaam kan hier niet mee omgaan en raakt verstoord, wat heeft geleid dat de meerderheid van alle ziekten wordt veroorzaakt door een ongezonde levensstijl.

Mijn missie

Als ervaringsdeskundige van strenge medische ingrijpende maatregelen heb ik voedingsbeperkingen kunnen ombuigen naar voedselverrijking. Met mijn passie voor koken van authentieke gerechten en technieken, wil ik anderen laten meegenieten en bewust het synergie effect tussen Body, Mind & Soul laten ervaren. Met andere woorden, mijn missie is jou te inspireren en motiveren evenwicht te vinden tussen lichaam geest en ziel door bewuste voeding en zelfbewustzijn. Ik ben ervan overtuigd dat voeding meer is dan alleen brandstof; het is een kans om liefde en aandacht aan jezelf te geven op een dieper niveau. Anders gezegd, het gaat niet om of het glas halfvol of halfleeg is, maar het gaat erom dat je weet waar de kraan zit om bij te vullen!

Wat ik bied:

Ik bied verschillende technieken en therapievormen aan, afgestemd op wat het beste past bij jouw situatie. Dit kan variëren van gesprekken en lichaamsgerichte therapie tot ademhalingstechnieken en ondersteuning bij het verbeteren van relaties. Mijn aanpak is gebaseerd op het idee dat lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid met elkaar verbonden zijn. Zo kan langdurige stress bijvoorbeeld fysieke klachten veroorzaken, terwijl fysieke pijn ook invloed kan hebben op je mentale en emotionele toestand. Daarnaast speelt de kwaliteit van je relaties een belangrijke rol in hoe je je voelt en functioneert.

Bewustwording

Bewustwording te cultiveren: ontdek hoe je bewuster kunt zijn van je voedingskeuzes van voedsel en gedachten,  en hun effecten op je algehele welzijn.

Voedingspatronen

Voedingspatronen te transformeren: samen werken we aan het identificeren en transformeren van patronen in voeding, gedachten en gedragingen die niet langer dienend zijn.

Innerlijke harmonie

Innerlijke Harmonie te vinden: ontdek hoe voeding in de breedste zin, je kan helpen om balans en harmonie te creëren tussen je body, mind & soul.

Meer weten over wat ik voor jou kan betekenen?

Neem de eerste stap naar innerlijke harmonie door contact met ons op te nemen bel ons voor een kennismakingsgesprek. Ontdek de synergie van voeding voor Body, Mind & Soul bij SylSoulFood en leer hoe we je kunnen begeleiden op het pad van diepe zelfontdekking en welzijn.