Maak kennis met Syl!

Hallo mooi mens! Mijn naam is Sylvana, ik ben dus Syl, de oprichter van SylSoulFood, en ik spoor jou aan om in jouw eigen pad van bewustwording te laten stappen op het gebied van Voeding voor Body, Mind & Soul. In mijn praktijk inspireer ik je om bewust veranderingen in je gedachten in gang te zetten. Dat helpt je gegarandeerd wanneer je vastzit in je denken, stress gerelateerde klachten ervaart of in een dip zit.

Een van mijn grootste passies in het leven is FOOD en alles wat daarmee te maken heeft. De kennis van producten, technieken maar ook  koken, nieuwe recepten bedenken en vooral: delen met anderen.

Mijn verhaal

Mijn reis naar Bewustwording van Voeding begon al toen ik nog klein was. De keuken was voor mij een ruimte waar geuren, kleuren, smaken, vuur, stoom, vlees, vis, kruiden en specerijen de hoofdrol speelden. Jaren later werd ik persoonlijk geconfronteerd met de voedingsbeperking van mijn echtgenoot. Hierdoor ben ik anders naar voeding gaan kijken en verdiepte ik mij in de authentieke (Indonesische) kooktechnieken, kruiden, specerijen, wilde planten en familierecepten. Dit leidde tot het verlangen om de impact van voeding op ons welzijn te begrijpen. Jarenlange ervaring en studies ontdekte ik de kracht van bewuste voedingskeuzes om behalve onze fysieke gezondheid te verbeteren, maar ook de impact ervan op onze geest en ziel te voeden.

Mijn overtuiging

In de moderne wereld waarin we leven, spelen tijd en geld een belangrijke rol. Hierdoor is voeding ondergeschikt geraakt. Was jagen, voedsel verzamelen een dagelijkse bezigheid van de mens, tegenwoordig is alles te koop. Voedsel bereiden wordt zelfs als tijdrovend ervaren. De voedselketen is geheel gericht op het gemak van de consument. Dat gemak uit zich in het telen van de oorspronkelijke seizoensproducten die nu het hele jaar te verkrijgen zijn Het gemak van uit eten gaan en kant-en-klare gerechten bestellen en aan huis bezorgen is niet meer weg te denken. Wie nog wel thuis kookt, kan rekenen op (om tijdrovende redenen) de benodigde ingrediënten voor gerechten die al klaar voor gebruik zijn gemaakt: in poeder-, tablet- of pastavorm. Hierdoor zijn de oude recepturen, kooktechnieken, bereidingstijden en houdbaarheid allemaal veranderd.

De media over mij:

Ongezonde leefstijl

De authenticiteit van gerechten zijn gestandaardiseerd. Bovendien wordt de consument het nog gemakkelijker gemaakt omdat er zelfs pakketten worden verkocht waar de smaakmakers en ingrediënten bijeen zijn gebracht. Dit leidt tot het verdwijnen van authentieke recepturen evenals de onwetendheid van producten en bereidingen. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot leefstijlziektes: aandoeningen die (deels) worden veroorzaakt door de manier waarop wij leven en eten. Denk hierbij aan overgewicht (obesitas), diabetes 2, voedselintolerantie, kanker, hart- en vaatziekten etc. We leven tegenwoordig in tijden van overvloed. Ongezond eten is overal, we slapen minder maar werken meer dan ooit en hebben (daardoor) chronische stress. Ons lichaam kan hier niet mee omgaan en raakt verstoord, wat heeft geleid dat de meerderheid van alle ziekten wordt veroorzaakt door een ongezonde levensstijl.

Mijn missie

Als ervaringsdeskundige van strenge medische ingrijpende maatregelen heb ik voedingsbeperkingen kunnen ombuigen naar voedselverrijking. Met mijn passie voor koken van authentieke gerechten en technieken, wil ik anderen laten meegenieten en bewust het synergie effect tussen Body, Mind & Soul laten ervaren. Hier komt de methode van de Ericksoniaanse hypnotherapie goed van pas. Dit is namelijk een methode dat zich richt op jouw bewustwording door middel van taalpatronen. Met andere woorden, mijn missie is jou te inspireren en motiveren evenwicht te vinden tussen lichaam geest en ziel door bewuste voeding en zelfbewustzijn. Ik ben ervan overtuigd dat voeding meer is dan alleen brandstof; het is een kans om liefde en aandacht aan jezelf te geven op een dieper niveau.

Wat ik bied:

Als jouw inspirator van bewustwordingsprocessen bied ik gepersonaliseerde begeleiding bij  Trance sessies om Balans te vinden: de Ericksoniaanse hypnose is een methode dat zich richt op jouw bewustwording door middel van taalpatronen. Daardoor ontdek jij de opossing waar jij even niet zelf uit kan komen. Op deze manier krijg jij GEEN opgelegde advies (commando) van iemand anders, maar komt het uit jezelf.. jouw innerlijke of onderbewuste brein, zoals dat ook wel wordt genoemd. Hier kun je baat bij hebben wanneer je vastloopt om welke reden dan ook, bijvoorbeeld verdriet, stress, rouwverwerking of depressiviteit.

Bewustwording

Bewustwording te cultiveren: ontdek hoe je bewuster kunt zijn van je voedingskeuzes van voedsel en gedachten,  en hun effecten op je algehele welzijn.

Voedingspatronen

Voedingspatronen te transformeren: samen werken we aan het identificeren en transformeren van patronen in voeding, gedachten en gedragingen die niet langer dienend zijn.

Innerlijke harmonie

Innerlijke Harmonie te vinden: ontdek hoe voeding in de breedste zin, je kan helpen om balans en harmonie te creëren tussen je body, mind & soul.

Meer weten over wat ik voor jou kan betekenen?

Neem de eerste stap naar innerlijke harmonie door contact met ons op te nemen bel ons voor een kennismakingsgesprek. Ontdek de synergie van voeding voor Body, Mind & Soul bij SylSoulFood en leer hoe we je kunnen begeleiden op het pad van diepe zelfontdekking en welzijn.