Twee Kerstdagen en de XMas Blues

Kerst en XMas Blues

Met de komst van Sinterklaas en zijn Pieten lijkt  een tijd van vreugde, liefde en natuurlijk, overvloedig eten te zijn ingeluid: de Kerst. Maar laten we eerlijk zijn, te midden van de glinsterende lichtjes en vrolijke Kerstdeuntjes sluipen soms de beruchte “XMas Blues” stiekem binnen. Op de radio klinkt Micheal Bublé alsof hij de wedergeboorte van Bing Crosby, Chris Rea die nog steeds onderweg is en Mariah Carey die nog steeds dezelfde wens vol overgave zingt. Of het nu gaat om het missen van dierbaren, de stress van het organiseren van een feestmaal, of gewoon de druk om het perfecte cadeau te vinden, we hebben allemaal wel eens last gehad van deze feestelijke melancholie.

Hoe kun je daar nu mee omgaan? In deze blogpost deel ik een speciaal recept voor de “Jolly Jingle Juice”om met de Kerst en de XMas Blues te verjagen! Dus trek je favoriete kersttrrui aan, zet op Spotify een vrolijke playlist op en omarm de magie van Kerstmis zoals uiteindelijk Scrooge en The Grinch dat ook deden.

XMas Blues Jolly Jingle Juice

Verjaag de XMas Blues met deze wonderlijke cocktail, bestaande uit:

 • 1 kopje Pisang Ambon likeur dat het groen van de kerstboom symboliseert;
 • 2 eetlepels gekneusde granaatappel de symboliek voor de rode kerstballen;
 • 1 flinke juslepel Sterrenstof om een sprankelende, magische touch toe te voegen
 • IJs van Vrolijke Kerst Vibes voor een verfrissend en vreugdevol element.

Bereidingswijze:

 1. Mix de Pisang Ambon met de gekneusde granaatappel in een cocktailshaker op de ritme van Jingle Bells.
 2. Schenk deze mix over een glas vol met ijs van Vrolijke Kerst Vibes.
 3. Strooi de Sterrenstof erover voor die extra feestelijke flair.
 4. Roer het voorzichtig en geniet bewust van elke slok.

Nog meer  Tips voor een leuke Kerst

 • Boek een reis naar Moskou, Turkije, Tel Aviv, Thailand of de Malediven, dat zijn de vakantiebestemmingen waar Kerst niet wordt gevierd. Of vertrek gewoon naar een plek waar je wèl wilt zijn! De keuze is aan jou: wil je gebukt gaan onder de sociale verplichtingen of kies je voor waar jij jezelf het fijnst voelt? Maak een keuze, er is geen goed of fout want je leert van je ervaringen. Bovendien, volgend jaar is er weer een Kerst en kun je opnieuw een keuze maken!
 • Organiseer een GEEN Kerst Feest! Je bent niet de enige die tegen de Kerst opkijkt. De feestdagen kunnen een verdrietige gebeurtenis zijn vanwege het gemis van een dierbare waardoor jij je extra eenzaam voelt. Wees niet bang om patronen te doorbreken. Wie weet open je daarmee juist de deur voor andere familieleden die stiekem wensen jouw lef te hebben. Nodig gelijkgestemden uit, verzin een thema of het nu een karaoke-, disco-, meezing-, pyjamafeestje of filmmarathon is,  laat iedereen iets te eten meebrengen en geniet!
 • Gewoon lekker alleen thuis zijn, zonder familie of vrienden! De kerstdagen zijn twee dagen waarop je vrij bent, dit jaar zelfs voorafgegaan door een weekend. Je hebt dus alle tijd en vrijheid om te doen en te laten waar jij behoefte aan hebt. Je kunt alles doen waar je niet eerder aan toe kwam. Geef gewoon een andere betekenis aan de Kerst. Misschien is het juist de tijd voor jou om rust te nemen. Wat je ook doet geniet er bewust van, want voor je het weet zijn de feestdagen voorbij en zit je weer in het dagelijkse ritme! Kies je eigen weg en wat voor jou wel werkt op deze dagen.

Kerstbest

Je begrijpt dat ik met deze blogpost jou moed wil inspreken. De “Jolly Jingle Juice” is niet zomaar een drankje… het is een metafoor, een elixer van feestelijke verlichting dat je kan opvrolijken. Vergeet de Kerststress en laat “het magische gevoel” niet de overhand nemen.

Of je nu alleen geniet van een rustige Kerst om omringd bent door vrienden en dierbaren, laat de “Jolly Jingle Juice” je herinneren aan de ware betekenis van Kerstmis: verbondenheid, liefde en een vleugje magie. Hef het glas en proost op een plezierige Kerst en geef XMas Blues maar een andere kleur!

Gerelateerde berichten

“Wanneer we naar ons lichaam luisteren, spreekt het onderbewuste en weten we waar we goed aan doen. Anders gezegd: ware gezondheid en welzijn komen uit harmonie tussen lichaam, geest en ziel. “

Heb je een opmerking of vraag? Neem contact met me op!